Лидерът на СДС Румен Христов представи от трибуната на 48-ото НС декларация

...
Лидерът на СДС Румен Христов представи от трибуната на 48-ото НС декларация
Коментари Харесай

СДС: 10 ноември не поставя началото на демокрацията

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов представи от трибуната на 48-ото НС декларация от името на ПГ на обединението ГЕРБ-СДС по отношение на 10 ноември - 33 години от рухването на властническия режим на Българската комунистическа партия (БКП). Това е дата, която провокира разногласия сред политиците, анализаторите и обществеността. Датата е дворцов прелом във върхушката на Българска комунистическа партия, уточни Христов.

10 ноември не слага началото на демокрацията, само че тази дата отприщи необратими процеси на българския преход. Съюз на демократичните сили сложи България на пътя на демокрацията и евроатлантизма, стартира разграждането на тоталитарната система и образуването на страната, посочи Румен Христов. Той се заяде и с ръководството на Българска социалистическа партия, което докарало България до разнообразни рецесии.

Датата 10 ноември би трябвало да се помни, само че да не се чества, прикани Христов.

След декларацията на Христов от Българска социалистическа партия му подвикнаха, само че той запита какво неправилно е споделил. Отговор от социалистите или от друга партия не последва и депутатите минаха към идната точка от дневния си ред - чуване на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев за обстановката с мигрантите на българо-турската граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР